Tutorials

Er valt altijd wel iets te leren

Een selectie van fotografie tutorials en blog posts over camera technieken, algemene fotografie en de nabewerking.

Ik heb diverse tutorials online gezet voor degene die eens iets anders willen proberen. Misschien wil je je grenzen verleggen en die automatische stand even niet gebruiken. Want zeg nou eerlijk, jij wilt toch die mooie foto maken, dan laat je de camera toch niet beslissen welke instellingen je zou moet gebruiken. Dit doe je zelf in de M-stand. Ze zeggen ook wel de M van Makkelijk.

Deze pagina zal spoedig aangevuld worden met diverse downloads en video’s. Uit ervaring weet ik dat je met een duidelijke video meer onthoud dan met alleen maar tekst. (ik tenminste wel).

Download hier een handig spiekbriefje. Print het uit en steek het in je foto tas. Dit kan wel eens van pas komen, het helpt je met het kiezen van sluitertijden / diafragma / ISO.

De 25 beste tips staan onderin deze pagina.

Focus bracketing

Tutorial over focus bracketing Focus Bracketing – de juiste scherpte in je foto Met focus bracketing maakt jouw camera meerdere foto’s van hetzelfde onderwerp heel snel na elkaar, maar met

Lees verder »

Lightpainting – Brandend staalwol

Lightpainting met brandend staalwol Hoe creëer je nou zo’n enorme brandend staalwol vonkenregen? En waardoor krijg je die prachtige magische vormen, terwijl het in de werkelijkheid er helemaal niet zo

Lees verder »

De hyperfocale afstand

De hyperfocale afstand De hyperfocale afstand beter leren te begrijpen. Wie veel buiten in het veld actief is en een voorliefde heeft voor landschap- & natuurfotografie zal er vanzelf vroeg

Lees verder »

Fotografie tips

Algemene fotografie tips Vaak krijg ik vragen over hoe een bepaalde foto is gemaakt, en of hij niet gefotoshopt is. Mensen vragen ook vaak of je niet een hele dure

Lees verder »

Stops

Wat wordt er bedoeld met “stops “in de fotografie   De term ‘Stops’ heeft alles te maken met de drie belangrijkste waarden waarmee we de belichting van een foto regelen.

Lees verder »

Het histogram

Het histogram leren lezen Lukt het je namelijk op het histogram te beheersen dan heb je de juiste digitale data van je foto beschikbaar. Tegenwoordig is het dan ook niet

Lees verder »

ND filters

ND – Filters en sluitertijden   ND filters en hoe je het beste uit lange sluitertijden kan halen De voordelen van het gebruiken van ND filters (Neutral Density) om je

Lees verder »

Vage achtergronden

Vage achtergronden Een beestje of bloempje haarscherp in beeld zonder dat je last hebt van een drukke verstorende achtergrond. In plaats daarvan geef je je onderwerp een sfeervol decor waarin

Lees verder »

De belichtings driehoek

De belichtings driehoek Wat is de belichtingsdriehoek ? Een goede belichting van je foto ontstaat niet vanzelf. Dit hangt af van de waarden van drie instellingen: het diafragma, de sluitertijd

Lees verder »

DE 25 BESTE FOTOGRAFIETIPS VOOR BEGINNERS

De beste fotografietips voor beginners brengen je van het maken van snapshots tot het maken van een kunstwerk. Ben je nieuw in fotografie? Ben je net begonnen met digitale fotografie ?
Je betreedt een fantastische en leuke wereld die je een leven lang genoeg zal bieden en met deze tips voor beginnende fotografen gemakkelijker dan ooit zal zijn.
Om je bij de eerste stappen te helpen, hebben we de beste fotografietips en -trucs voor beginners verzameld , maar ook ervaren fotografen zullen veel van deze tips gebruiken, hetzij als herinnering of als een nieuwe manier om naar het plezier van fotografie te kijken.
Met deze volledig bruikbare fotografietips voor absolute beginners, komt u veel dichter bij het bereiken van de foto’s waar u van droomt. Laten we erin duiken!

Nikon Z6-II

 

1. TRAIN JEZELF OM EEN GOED OOG TE HEBBEN VOOR FOTOGRAFIE

Toegegeven, dit klinkt cliché. Maar het is echt een van de beste tips voor beginnende fotografen. Wat het betekent, is naar dingen kijken met een definitief beeld in gedachten.
Kijk naar een scène en stel je voor wat je er fotografisch mee zou kunnen doen.
Fotografie is meer dan foto’s maken. Het is het creëren van een beeld, misschien zelfs kunst, van wat zich voor je ogen bevindt.
Je hoort misschien veel mensen zeggen dat “leren zien” een van de belangrijkste dingen is die je als fotograaf nodig hebt. Het is nuttiger om dit gezegde in de praktijk te brengen.
Observeer de wereld om je heen met de gedachte om van die scène je kunstwerk te maken. Zelfs zonder camera kun je de wereld door een lens zien. Deze fotografietip helpt je om betere foto’s te maken nog voordat je de camera uit je rugzak haalt.

2. BEGRIJP HOE LICHT IN FOTOGRAFIE WERKT

De volgende beginnerstip voor fotografie is begrijpen hoe licht werkt. Natuurlijk weet je wat licht is, maar hoe werkt het voor fotografie? De term fotografie betekent eigenlijk ’tekenen met licht’.
Dat betekent dat je, om fotografie te leren , licht voor je moet kunnen laten werken. Met basiscamera-instellingen kunt u een goed beeld krijgen.
Het leren van de basisvaardigheden voor fotografie , de essentiële fotografie , is nodig om afbeeldingen te maken die jij en anderen steeds opnieuw willen bekijken.
Bekijk enkele van je favoriete foto’s goed, of je ze nu zelf hebt gemaakt of het werk van anderen. Merk op waar de schaduwen vallen, waar de highlights schijnen.
Stel je dan voor waar de lichtbron was die die highlights en schaduwen veroorzaakte. Bedenk hoe je het licht of het onderwerp zou hebben geplaatst om dat beeld vast te leggen of misschien te verbeteren.
Correct omgaan met licht is mogelijk een van de moeilijkere fotografietips voor absolute beginners. Maar als je het eenmaal onder de knie hebt, zal er een substantiële verbetering in je afbeeldingen zijn. Zie ook mijn tutorial over de “belichtingsdriehoek“.

3. BEHEERS DE BASISPRINCIPES VAN FOTOGRAFIE – ESSENTIËLE FOTOGRAFIETIPS VOOR BEGINNERS

Wat zijn de basisbeginselen van fotografie die beginners moeten beheersen? De drie variabelen die de belichting regelen, zijn het diafragma of de f-stop, de sluitertijd en de ISO.
Als u de belichtingsdriehoek begrijpt , ook wel ‘de gouden driehoek’ genoemd, krijgt u controle over het uiteindelijke beeld.
Je hoeft niet meteen volledig handmatig te gaan. Haal de camera gewoon van de groene stip volautomatische instelling en begin te experimenteren met je camera-instellingen .
Naast alles handmatig instellen of de camera op volautomatisch laten staan, kun je semi-automatische standen gebruiken.
Het gebruik van de diafragma voorkeuze modus of de sluitertijd voorkeuze modus kan u helpen de basisprincipes van de belichting en de andere fototrucs te leren die deze instellingen regelen, zoals het bevriezen van de beweging van een scène, het creëren van een lange belichting overdag met lange sluitertijden of het regelen van de scherptediepte met de diafragma- instellingen.

4. LEER DE BASISREGELS VOOR FOTOGRAFIE-COMPOSITIE

Als je niet weet waar je moet beginnen en fotografie wilt leren , raad ik aan om de basisregels voor compositie te bestuderen .
Een van de basisregels voor het samenstellen van foto’s waarover in elke compilatie van beginnende fotografentips wordt gesproken, is de regel van derden.
Het is absoluut een van de compositievaardigheden die je onder de knie wilt krijgen. Maar er zijn ook andere samenstellingsregels om te gebruiken.
Bij het leren van compositievaardigheden , wil je aandacht besteden aan hulplijnen, “S-curven” , de gulden snede en balans binnen het frame van de afbeelding.
Beginnende fotografen kunnen al deze elementen gebruiken met elk type camera. Een smartphone of een geavanceerde DSLR kunnen evengoed worden gebruikt voor de verschillende soorten fotografische composities .
Deze regels begrijpen en weten dat je ze niet altijd strikt moet volgen, is een tip die niet mag ontbreken in onze gids om te leren hoe je foto’s moet maken. U kunt hier meer leren over fotografiecompositie .

5. GA AAN DE SLAG MET FOTOGRAFIE DOOR TE FOTOGRAFEREN IN RAW

Een van mijn favoriete beginnerstips voor het maken van goede foto’s met een digitale camera is om je bestandsinstelling te wijzigen van Jpeg naar het RAW-bestand dat je camera heeft. De belangrijkste reden is om u de mogelijkheid te bieden om afbeeldingen vollediger te bewerken .
In een RAW-beeldbestand heb je zoveel meer belichtingsinformatie om mee te werken voor het bewerken van afbeeldingen. Jpeg’s rechtstreeks uit de camera zien er misschien best goed uit, maar de meeste afbeeldingen hebben baat bij op zijn minst een paar aanpassingen.
Veel speciale effecten en fototrucs zijn eenvoudig te doen met een eenvoudig beeldbewerkingsprogramma .
Dit kan je plezier met fotografie vergroten en zal je ook helpen te leren wat belichting , licht en compositie doen in je fotografie.
Om echt als beginner fotografie te leren , raad ik aan om je opleiding te beginnen door in RAW te fotograferen en je afbeeldingen te bewerken.

6. GEBRUIK DE BASISTIPS VOOR SCHERPSTELLEN – ESSENTIËLE FOTOGRAFIETIPS VOOR BEGINNERS

Autofocusmodi zijn een van je beste vrienden als beginnende fotograaf. Gevorderde gebruikers en professionele fotografen vertrouwen ook in veel fotografische situaties op autofocus.
Bij andere gelegenheden, zoals bijvoorbeeld voor het fotograferen van de Melkweg of het fotograferen van het noorderlicht , is handmatige scherpstelling essentieel , aangezien de meeste digitale camera’s moeite hebben om scherp te stellen bij weinig licht.
Om er zeker van te zijn dat uw opnamen scherp zijn, raadpleegt u de handleiding van uw camera om te zien hoe u kunt aanpassen welke scherpstelpunten worden gebruikt en hoe u indien nodig handmatig kunt scherpstellen. Dit is een van de basistips om aan de slag te gaan met fotografie.
Als u niet het gewenste resultaat krijgt, kunt u hier bekijken hoe u wazige foto’s kunt corrigeren .

7. WEES NIET BANG VOOR DE HANDMATIGE MODUS VAN DE CAMERA

Als je wilt leren hoe je je als fotograaf kunt verbeteren , moet je beginnen met het maken van foto’s in de verschillende modi die je camera heeft, inclusief de volledig handmatige modus.
Als je eenmaal de basisprincipes van belichting en de belichtingsdriehoek hebt geleerd en weet wat alle knoppen van je camera doen, is een van de beste basistips voor fotografie om onmiddellijk te bekijken wat je hebt vastgelegd, hetzij door de afbeeldingen op je camerabeeldscherm terwijl u ze opneemt of de beelden op uw computer, smartphone of tablet laadt.
Door uw afbeeldingen te bekijken, kunt u in slechts 10 minuten uw camera leren begrijpen . Wijzig de instellingen handmatig en let op wat elke wijziging veroorzaakt.
Naast de belichtingsveranderingen , kun je gemakkelijk de verschillen zien die lange en snelle sluitertijden veroorzaken, evenals de veranderingen in scherptediepte bij gebruik van verschillende diafragmawaarden .

8. LEER HOE U UW CAMERA OP DE JUISTE MANIER VASTHOUDT

Een van de beste tips voor het gebruik van DSLR-camera’s voor beginners is gewoon weten hoe u uw camera het beste kunt vasthouden. Veel nieuwe gebruikers van DSLR’s en spiegelloze camera’s zijn gewend om foto’s te maken met een smartphone, de lichtgewicht telefoon voor hun gezicht te houden en het weergavescherm te gebruiken om de opname samen te stellen. Wel met digitale camera’s. dit wordt niet aanbevolen.
Een camera verticaal en horizontaal op ooghoogte leren houden , is een essentiële techniek bij het fotograferen uit de hand. Iemand die een camera vasthoudt, moet gewoonlijk met zijn of haar voeten op ongeveer schouderbreedte uit elkaar staan, met de ene voet iets voor de andere voor een goede balans. Met de camera op ooghoogte houdt u uw armen dicht bij uw lichaam voor extra stabiliteit.
Dit alles helpt je om cameratrilling te voorkomen, wat zal leiden tot scherpere beelden.

9. NEEM DE TIJD OM IN TE ZOOMEN OP UW AFBEELDINGEN OM FOUTEN TE VINDEN

Leren fotograferen kan leuk zijn, vooral nu, in dit tijdperk van digitale camera’s, omdat we direct feedback kunnen krijgen met camera weergaveschermen.
Fouten bij het scherpstellen zijn een van de gemakkelijkere problemen om te zien en te corrigeren door je weergavescherm te gebruiken en in te zoomen op de afbeelding, dus een van de essentiële tips voor het maken van goede foto’s voor beginners is altijd je foto’s te bekijken nadat ze zijn gemaakt. Als uw afbeelding niet scherp of belicht is, of digitale ruis vertoont, kunt u deze opnieuw maken.
Ja, je kunt afbeeldingen bewerken om ze beter te maken, maar het is een goede gewoonte om te beginnen met de best mogelijke foto, aangezien veel fouten moeilijk of onmogelijk te corrigeren zijn met een bewerkingsprogramma. Een van de belangrijkste fotografietips voor starters is om te proberen met de best mogelijke foto thuis te komen, zodat je later maar kleine aanpassingen hoeft te doen.

10. PROBEER CREATIEVE FOTOGRAFIETECHNIEKEN OM EEN BETERE FOTOGRAAF TE WORDEN

Zoveel tips om met fotografie te beginnen, zijn gewoon een kleine stap buiten de gebaande paden. Als je al bereid bent om handmatige instellingen te gebruiken en meer te weten te komen over verlichting, ga dan een kleine stap verder.
Een leuke fotografie-oefening voor beginners is het uitproberen van fotografie met lange sluitertijden . Met een degelijk bewerkingsprogramma kunnen ook beginners panoramafotografie doen zonder veel moeilijke beeldbewerking . Gebruik een statief om de beste resultaten te krijgen.
Zoek naar reflecties in je scènes. In de eerste tip hebben we uitgelegd hoe je jezelf kunt trainen om een goed oog voor fotografie te hebben. Gebruik die vaardigheid en werk erop uit. Reflecties kunnen uit vele bronnen komen. Water, glas, metaal, ogen en andere dingen kunnen allemaal worden gebruikt om een scène vanuit een ander gezichtspunt te laten zien.

11. BASISFOTOGRAFIETIP VOOR BEGINNERS: FOTOGRAFEER ONDER ALLE LICHTOMSTANDIGHEDEN

Gerelateerd aan het uitproberen van creatieve technieken is het uitproberen van opnamen in wat misschien moeilijke lichtomstandigheden lijken.
Omdat je nieuw bent in fotografie , heb je misschien vertrouwd op de automatische modus van je camera en bekende situaties. Maar door verschillende lichtscènes in de handmatige modus te fotograferen, kun je dat vermogen ontwikkelen, zodat je het zelf kunt doen.
Probeer ’s nachts en bij weinig licht foto’s te maken . Gebruik uw weergavescherm om de opnamen te bekijken en te zien welke instellingen u moet aanpassen. Oefen om uw camera stil te houden of gebruik een statief voor de beste resultaten.
Eigenlijk is dat niet zomaar een tip voor nachtfotografie ; het is ook een goede tip voor het maken van goede foto’s in het algemeen.

12. HAAL HET MEESTE UIT UW FOTOAPPARATUUR

Wat is de minimale uitrusting die nodig is om fotograaf te zijn ?
De dingen die fotografen nodig hebben , of de fotografiebenodigdheden , verschillen enigszins van persoon tot persoon. De apparatuur vereisten zullen ook veranderen met bepaalde verschillende soorten fotografie.
Je kunt foto’s maken met een smartphone, maar iedereen die fotografie wil leren, moet op zijn minst beginnen met een instapcamera. Als je al hebt geoefend met fotograferen met een smartphone, zal de overgang naar een reflex- of spiegell.oze camera veel gemakkelijker zijn.
Als je begint met een instapcamera, kun je ook zien wat je echt leuk vindt om te fotograferen voordat je investeert in duurdere apparatuur en accessoires. Een van de tips van deze fotografie gids voor beginners is te weten dat “ het is de fotograaf , de camera niet , dat is het instrument.” Een goede fotograaf haalt het meeste uit zelfs beperkte fotoapparatuur.

Nikkor-Z-800-mm

 

13. VERBETER JE FOTOGRAFISCHE VAARDIGHEDEN OM JE ALS FOTOGRAAF TE VERBETEREN

Vaak is het normaal dat u tevreden bent met uw foto’s wanneer u uw eerste stappen als fotograaf zet, maar na verloop van tijd zult u waarschijnlijk steeds meer fouten in uw oude foto’s zien. Elke fotograaf maakt dit evolutieproces door en het enige geheim van vooruitgang is oefenen .
Naast oefenen en nieuwe dingen uitproberen, kun je andere fotografen wiens werk je leuk vindt om advies vragen voor het maken van goede foto’s . Dankzij online forums en sociale media kunnen we communiceren met fotografen van over de hele wereld die veel stijlen en soorten fotografie doen.
Pas op dat je niet in de val trapt om op te vallen op sociale media en het gevoel te hebben dat je werk niet goed genoeg is; evolutie vereist inspanning en geduld, en haast is nooit goed.

14. BESTUDEER EN BEKIJK ZOVEEL MOGELIJK FOTO’S

De vorige fotografietip voor beginners leidt natuurlijk tot deze tip: kijk naar foto’s van andere mensen . Het ontwikkelen van een goed oog voor fotografie kan inhouden dat je kijkt naar wat anderen hebben gedaan, maar ook dat je creatief naar je eigen omgeving kijkt.
Denk na over hoe je naar foto’s kunt kijken om te bepalen wat die fotograaf heeft gedaan om die afbeelding vast te leggen. Ga dan proberen wat je denkt dat ze deden. Of je eerste gedachte nu juist was of niet, door jezelf in de schoenen van andere fotografen te verplaatsen, kun je je fotografie verbeteren .
Het medium dat je gebruikt om andere fotografen te bestuderen is ook belangrijk.
Mijn advies is dat je dit doet door de boeken of webpagina’s van deze fotografen te controleren, niet op sociale media, omdat het is bedoeld om foto’s te delen, maar niet om ze te analyseren. U zult de afbeeldingen in groot formaat moeten zien.

15. BEKIJK FOTOGRAFIE-TUTORIALS VOOR BEGINNERS

Profiteer van alle gratis fotografiebronnen voor beginners om fotografie te leren.
Op websites zoals YouTube kun je tutorials over fotografie-compositie, tutorials voor bewerken en nabewerking , verlichtingsdiagrammen, enzovoort vinden. Er zijn talloze gratis fotografiecursussen voor beginners !
Aan de andere kant kun je op sommige websites met beeldbewerkingssoftware, zoals Adobe , gratis bronnen en veel tips voor beginners vinden.

16. WEES JE BEWUST VAN HET BELANG VAN EEN STATIEF WANNEER JE BEGINT MET FOTOGRAFIE

Een goed statief behoort tot de onmisbare fotoapparatuur . De gouden tip voor elke beginnende fotograaf is om geen statief van slechte kwaliteit te gebruiken. Een goedkoop, dun plastic statief lijkt misschien de beste manier om te beginnen, maar het is niet het beste idee om het ‘risico’ te lopen dat je dure fotoapparatuur kapot gaat bovenop een statief dat op elk moment kan vallen of kapot kan gaan.
Als u zich in een situatie bevindt waarin u zich afvraagt: ” Moet ik een statief gebruiken voor deze foto?”, dan kunt u er waarschijnlijk beter een gebruiken.
Een degelijk statief maakt deel uit van de onmisbare fotografie uitrusting om wazige foto’s of onscherpe beelden te voorkomen , vooral bij het gebruik van lange telelenzen, fotograferen bij weinig licht of het uitproberen van creatieve fotografietechnieken zoals HDR of panorama’s.

17. VRAAG OM FEEDBACK VAN ANDERE FOTOGRAFEN

Een van de beste basisfotografietips is om andere fotografen om advies en feedback te vragen.
Het horen van goede opmerkingen over onze fotografie kan een behoorlijke boost zijn voor het zelfvertrouwen. Echter, het ontvangen van wat opbouwende kritiek of zelfs negatieve feedback van professionele fotografen zorgt ervoor dat je beter wordt.
Ja, sommige mensen op websites gedragen zich misschien als ’trollen’, maar de meeste fotoforums en fotogroepen zitten vol met mensen die houden van de kunst en het ambacht van fotografie. Mijn fotografietip voor beginners is: wees niet bang om te pronken met je werk.

18. NEEM JE CAMERA ZOVEEL MOGELIJK MEE

Deze eenvoudige fotografietips zijn helemaal niet nuttig voor een beginnende fotograaf als je geen foto’s maakt.
Maak regelmatig foto’s , waar u zich ook bevindt gedurende de dag, zolang fotografie op die plaatsen gepast is. Klaar zijn voor de camera is een van de beste fotografietips voor beginners!
Als je je nieuwe DSLR niet bij je hebt, is telefoonfotografie nog steeds een goede optie. Moderne smartphones zijn geweldige fotografische hulpmiddelen. Bovendien heb je het waarschijnlijk bijna altijd bij je.

19. FOCUS OP HET PROCES, NIET OP HET RESULTAAT: DE BESTE TIP VOOR BEGINNENDE FOTOGRAFEN

Geniet van het leerproces van fotografie . Neem het zo langzaam of zo snel als u zich prettig voelt. Wees niet bang om snel te verbeteren ; ontspan gewoon, zoek inspiratie en blijf foto’s maken.
Vaak werkt wat voor anderen werkt op dit moment misschien niet voor jou. Het belangrijkste is dat je fotografie niet als een race of wedstrijd ziet, maar als een hobby en passie die je moet koesteren en verzorgen om er op de lange termijn van te genieten. Als je gefrustreerd raakt, geef je het uiteindelijk op, dus een van de belangrijkste tips voor het maken van goede foto’s is om te genieten van het leerproces.

20. TIPS VOOR LANDSCHAPSFOTOGRAFIE VOOR BEGINNERS

Een deel van het maken van geweldige landschapsfoto’s begint met de juiste belichting , plus geweldige controle over scherptediepte en focus.
Gebruik over het algemeen een klein diafragma tussen f/8 en f/13 om de scherptediepte te regelen . Dit betekent in de meeste gevallen het gebruik van een statief om scherpe beelden te garanderen, aangezien de sluitertijd langzamer zal zijn.
Misschien wilt u lensfilters gebruiken om landschapsfotografie met lange sluitertijden te maken , wat een speciaal effect van wazige bewegingen in water, wolken en andere elementen kan creëren. Neutrale dichtheid en gegradueerde neutrale dichtheid zijn de filters om naar te zoeken als dit u interesseert.

21. TIPS VOOR PORTRETFOTOGRAFIE VOOR AMATEURFOTOGRAFEN

Voor geweldige portretten wil je misschien een groot diafragma gebruiken om een kleine scherptediepte te krijgen. Dit zorgt voor een aangenaam beeld omdat de achtergrond in meer of mindere mate onscherp kan worden.
Wanneer je speelt met grote diafragma’s en een beperkte scherptediepte, is het een goede gewoonte om scherp te stellen op de ogen van je onderwerp. Als iets anders niet zo scherp is, maakt het misschien niet zoveel uit. In de meeste portretten leiden onscherpe ogen echter behoorlijk af.

22. ZWART-WITFOTOGRAFIETIPS VOOR NIEUWE FOTOGRAFEN

Basis fotografietips voor het fotograferen van zwart-wit zijn eigenlijk hetzelfde als algemene fotografische tips.
Zorg voor een goede belichting, een aangename compositie en de juiste focus.
Vervolgens bewerkt u de afbeelding in uw post verwerken programma om te zetten naar zwart-wit . Bij sommige camera’s kunt u in de camera naar zwart-wit converteren .

23. TIPS VOOR STRAATFOTOGRAFIE OM TE OVERWEGEN WANNEER JE BEGINT MET FOTOGRAFIE

Als je de tip voor beginners hierboven volgt over het overal mee naartoe nemen van je camera, is straatfotografie een van de beste manieren om fotografie te begrijpen.
Verlies jezelf in je stad en let op alles wat mensen over het hoofd zien als ze van de ene plaats naar de andere gaan.
Het is belangrijk dat u altijd op veilige plaatsen fotografeert en alle wetten volgt van de plaats waar u zich bevindt, want als u reist, is het maken van straatfoto’s misschien niet zo cultureel en sociaal geaccepteerd als in uw eigen stad.

24. TIPS VOOR SPORTFOTOGRAFIE VOOR AMATEURS

De beste tip voor sportfotografie voor beginnende fotografen is om te leren hoe je de sluitertijd onder de knie kunt krijgen om beweging te bevriezen. Zorg voor een lens met een grote brandpuntsafstand, liefst een lichtsterke.
Daarnaast is het essentieel dat je anticipeert op wat er gaat gebeuren, om de piek van actie en het beslissende moment vast te leggen. Met deze simpele fotografietips kun je goede foto’s maken van je favoriete sporten.

25. “LESS IS MORE”, DE ULTIEME FOTOGRAFIETIP VOOR BEGINNERS

De essentiële fotografie voor zowel beginners als gevorderde gebruikers is eenvoudig: je hebt een camera en maak foto’s .
Geniet van alle basisfotografietips voor beginners , pas ze goed toe, oefen, maar verlies nooit uit het oog wat je in de eerste plaats naar deze kunst en ambacht trok!
Nieuwe apparatuur is opwindend, maar er komt veel meer bij kijken om een goede fotograaf te worden dan alleen maar over de nieuwste en beste dingen te beschikken.
Zoals het gezegde luidt: de beste camera is degene die je bij je hebt. Met een goed begrip van de essentiële zaken van fotografie , kun je met elke camera ongelooflijke foto’s maken. Als je de nieuwste uitrusting kunt betalen en je daar blij van wordt, ga ervoor!
Digitale camera’s worden voortdurend verbeterd en maken het leven van de fotograaf gemakkelijker, maar vergeet nooit dat het belangrijkste hulpmiddel uw hersenen en creativiteit zijn.
Fotografie is belonend en leuk. En in sommige gevallen kan het zelfs een professionele carrière worden, wat mij is overkomen .
Als je een beginner bent in de wereld van digitale fotografie, neem dan de tijd om vertrouwd te raken met je apparatuur, leer de basisprincipes van fotografie en sta constant open om van anderen te leren en nieuwe ideeën en technieken uit te proberen. Dat is eigenlijk wat er nodig is om een goede fotograaf te zijn.

error: Content is protected !!
Scroll naar top