Drone fotografie

Fotografie met drone is een feit

Inmiddels ben ik sinds enkele weken in het bezit van de DJI Mavic Air 2. Een mooie middenklasse drone van het merk DJI. Na veel informatie vergaren, nadenken, twijfelen, YouTube filmpjes bekijken en nog eens nadenken en twijfelen ben ik over gegaan tot aanschaf.

Twijfels, want: waar mag je nog vliegen in het krappe Nederland? (zie overzicht). Wordt dit in de toekomst nog meer aan banden gelegd? Aangezien fotografie een hobby van mij is vind ik een drone een mooi verlengstuk, en ik kan leren filmen. Maar met een drone moet je ook nog leren vliegen. Heb ik wel de tijd om al mijn ambities waar te kunnen maken?

Ik werd geïnspireerd door de symmetrische natuur en landschapsfotografie vanuit vogelperspectief. Via YouTube en Instagram kanalen. Ook van de drone groep Nederland op Facebook heb ik veel informatie gehaald. Zo zijn er natuurlijk nog veel meer informatiebronnen te vinden.

Aangezien de DJI Mavic Air 2 over een 48 MP sensor beschikt die van hoge kwaliteit is, en 4K opnames maakt, ben ik voor dit stuk gereedschap gegaan. Wat vond ik het spannend om de eerste keer te gaan vliegen. Uiteindelijk viel het mij 100% mee, want de drone hing ondanks dat er wind stond zeer stabiel in de lucht. Nog steeds vind ik het spannend, maar het is net als met leren autorijden en fietsen, het went!  

tralala

Nieuwste drone blogs

Drone gekocht…

Vorige week na veel gelezen te hebben ook maar een drone aangeschaft. Het is de DJI Mavic Air 2 geworden. Heb diverse reviews gelezen, en

Lees verder »

VANUIT DE LUCHT ZIET ALLES ER ANDERS UIT!

Met een hoogtestatief, vanuit een drone. Vanuit de lucht ziet alles er anders uit. Hoogtefotografie biedt een zeer ruim uitzicht op wat u gefotografeerd wilt hebben. Een bijzonder perspectief valt altijd meer op dan een gewone foto. Een heel goede reden om te kiezen voor hoogtefoto’s!

Wat valt hier te zien,

Net als op mijn fotografie site, zult u ook hier mooie plaatjes en video’s gaan zien. Uiteraard ook veel info en uitleg van de drone. De No Fly zones in Nederland zijn te vinden via een externe site www.aeret.kaartviewer.nl

Info

Info over drones en de wetgeving, die overgens eind 2022 weer veranderd., vind je in mijn blogs op de pagina.

fly fly fly

Hieronder enkele van mijn favorieten onderwerpen

Een mooie zonsondergang bij de Zeelandbrug. Foto is gemaakt  op een hoogte van 120 meter.

tralalalalalalalalalalalalalaltralalalalalalalalalalalalalal

tralalalalalalalalalalalalalaltralalalalalalalalalalalalalal

tralalalalalalalalalalalalalaltralalalalalalalalalalalalalal

tralalalalalalalalalalalalalaltralalalalalalalalalalalalalal

Scroll naar top